Over Marjolein

“Connect to act”

Na mijn studie commerciële economie en  NIMA-C  (marketing/bedrijfskunde) heb ik voor prachtige (internationale) bedrijven en merken mogen werken in de fast moving consumer goods en OTC markt.

Sinds 2008 werk ik als zelfstandig adviseur en zet ik mijn bedrijfskundige kennis en ervaring in voor sociale ondernemersmaatschappelijke organisaties, stichtingen en verenigingen. 

Naast mijn werkzaamheden ben ik bestuurslid van Special Olympics Nederland.

Filantropische Studies

In 2016 heb ik de post academische opleiding Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit in Amsterdam afgerond. Daarnaast heb ik vele trainingen gevolgd op het gebied van relatiegerichte fondsenwerving, vrijwilligersmanagement, social media, crowdfunding.

Business model en fondsenwerving

Verbinden staat centraal in mijn aanpak. Ik werk samen met mijn opdrachtgevers. Ik help en begeleid organisaties bij het scherp krijgen van hun business model en de waardepropositie. Welke belofte heb je voor je klant, doelgroep, bezoekers, deelnemers, leden? Voor wie doe je het en hoe onderhoud je de relatie? Waar liggen de kansen voor samenwerkingen en financiering? Hoe richt je je organisatie erop in? Ik werk met het business model canvas, en van daaruit help ik de organisatie met het aanscherpen van hun missie en visie. Welk verhaal vertel je aan de buitenwereld. Hoe werk je de case for support uit, wat is het potentieel? Mijn commerciële ervaring komt hier uitstekend van pas.
Ook geef ik regelmatig workshops fondsenwerving en vrijwilligersmanagement.

Verenigingsondersteuningsprogramma Rabobank-NOC NSF

In het Verenigingsondersteuning programma van Rabobank/NOC NSF begeleid ik als traject- en procesbegeleider in diverse regio’s sport- en culturele organisaties: Rabobank Waterland, Rotterdam, Drechtsteden IJsselstreek, Oosterschelde, Zuid-Hollandse Eilanden, Schiphol, Haarlem en Bollenstreek. Meer hierover lees je in het interview op SportknowhowXL. Ik ben te vinden op het platform Sport Professionals Netwerk in de categorie Bestuur en Organisatie.

Wijzer Werven

Van 2014-2017 liep het programma Wijzer Werven, een training- en coaching programma gericht op ondernemerschap voor culturele instellingen. In dit programma heb ik veel instellingen begeleid en getraind op ondernemerschap, fondsenwerving en positionering.  Mijn ervaring in de culturele sector helpt me in mijn ondersteuning in andere sectoren zoals sport, onderwijs, zorg en welzijn.

Als ik me zelf mag omschrijven als een merk dan gelden de volgende eigenschappen: Enthousiast, Hands on, Efficiënt, Daadkrachtig, Analytisch, Pragmatisch, Resultaat gericht, Sociaal betrokken, Energiek, Proactief, Gedreven, Stressbestendig, Conceptueel, Verantwoordelijk, Sparring partner.
images

 

 

“Met heel veel kennis van zaken heeft Marjolein het Purmerends Museum en het Stedelijk Orkest Purmerend begeleid bij het aanbrengen van structuur in hun organisatie. We kijken terug op een hele fijne samenwerking, met enthousiaste bestuurders, maar zeker ook door de vakkundige en resultaatgerichte inzet van Marjolein.”  Erika Hes,  Adviseur Coöperatie en Communicatie bij Rabobank Waterland

Reacties zijn gesloten.